Jeroen Sportel van Vive la Vie verkozen tot ‘Chef van het jaar’

Foto: Cobus Boele via JRE

Jeroen Sportel, eigenaar en chef-kok van restaurant Vive la Vie in de Oosterstraat in Groningen, is maandag verkozen tot ‘Chef van het Jaar 2023’. Het ging om een verkiezing van restaurantvereniging JRE-Nederland.

Chef van het Jaar

“Het restaurant ligt op een steenworp afstand van de Martinitoren in Groningen en is eigenhandig verbouwd en ingericht door Jeroen”, aldus de jury. “De open keuken is letterlijk en figuurlijk het kloppende hart van de zaak. Centraal staat de Franse klassieke keuken met Aziatische invloeden uit onder andere Cambodja, Thailand en Laos. In deze gemoedelijke zaak in het stadshart van Groningen mag u onthaasten, het drukke stadsleven achter u laten en de passie proeven. Kortom: Vive la Vie!”

(Tekst gaat verder onder afbeelding)

Kijk voor meer informatie: www.vivelaviegroningen.nl

Behalve de award voor Chef van het Jaar, mag Corine Vink, vinoloog van Amused Food & Wine in Hardenberg zich Gastvrouw van het jaar 2023 noemen. De award voor Restaurant van het Jaar 2023 ging naar SILLYFOX van Joppe Sprinkhuizen in Veghel.

De Awards werden maandag uitgereikt tijdens het Eindejaarsdiner bij Hoog Holten door restaurantvereniging JRE-Nederland.

JRE-Nederland

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze Awards 2023 uitzonderlijk talent en opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf. JRE is een kwaliteitskeurmerk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen