Sinterklaas logeert in Museum aan de A

Foto: Dave Andrew

Sinterklaas komt logeren in Museum aan de A. Een paar weken geleden ontving Nicolette Bartelink, directeur van Museum aan de A, een bijzonder mailtje uit Spanje.

Ook dit jaar is Sint-Nicolaas van plan om naar Groningen te komen. De Goedheiligman heeft zijn oog laten vallen op de chique directiekamer in het eeuwenoude Canterhuis van Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum) in de Brugstraat in de stad.

Sinterklaas blijft twee weken logeren en iedereen kan vanaf zondag 20 november een kijkje in zijn kamer komen nemen. Ook kun je een tekening, kleurplaat, brief of verlanglijstje voor de Sint afgeven en zijn er oude Groninger Sinterklaasgebruiken te zien. De kamer is tijdens openingstijden van het museum gratis toegankelijk.

Sinterklaaskamer

De medewerkers van het museum zijn druk bezig om de kamer in orde te maken. Er is een mooi oud bureau om brieven en verlanglijstjes aan te lezen, er is een relaxstoel en een lekker bed om in weg te kruipen. Natuurlijk is er plek voor zijn opladers, favoriete foto’s en andere persoonlijke spulletjes. En niet te vergeten het Grote Sinterklaasboek. “Om Sints verblijf een Gronings tintje te geven, laten we ook wat Groninger Sinterklaasgebruiken zien. Die kent de Sint natuurlijk wel, maar hij is soms wat vergeetachtig, heb ik gehoord. Daarom herinneren we hem eraan. Maar goed, we zijn er dus -bijna- helemaal klaar voor!” zegt Bartelink.

Vanaf zondag 20 november

Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in de Stad Groningen. ’s Avonds zal hij in het museum eerst zijn koffer uitpakken en even bijkomen. De Goedheiligman is zelf natuurlijk heel druk maar hij vindt het leuk als kinderen vanaf zondag 20 november een kijkje komen nemen in zijn kamer. Ze kunnen daar een tekening, kleurplaat, brief of verlanglijstje voor de Sint afgeven.

De Sinterklaaskamer is geopend tot en met 4 december tijdens openingstijden, van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op de zondagen van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen