Alfa-college ontvangt miljoen euro subsidie voor project “Circulaire Economie in de Creatieve en Maakindustrie”

Foto: De Redactie

Het Alfa-college ontvangt een subsidie van 1 miljoen euro voor het project “Circulaire Economie in de Creatieve en Maakindustrie”.

Het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) kent de subsidie toe aan het Alfa-college als kartrekker van het project. Dit project is een samenwerking in Groningen en Noord-Drenthe, waarin het Alfa-college samenwerkt met de gemeente Groningen, Provincie Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Noorderpoort en 21 partners

Om een circulaire economie te realiseren richt het programma zich op scholing voor circulaire banen, bijvoorbeeld in de bouw, interieur, mode en verpakkingen, en het creëren van een circulaire mindset door innovatie en samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. In een dergelijke economie bestaat geen afval en worden grondstoffen opnieuw gebruikt.

Dit gebeurt onder meer door het inrichten van een Circulaire Hub met regionale hub-satellieten. Dat zijn fysieke plekken waar onderwijs, praktijk, bedrijven en kennisdeling en -ontwikkeling samenkomen. In deze hubs worden projecten, studentstages en praktijkopdrachten uit het bedrijfsleven uitgevoerd.

Wethouder Circulaire Economie, Kirsten de Wrede: “Groningen wil in 2030 afvalvrij zijn. Dat houdt in dat al we al ons afval willen kunnen omzetten in hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten. Dit kan de gemeente niet alleen. Daar hebben we onze kennisinstellingen zoals het Alfa-college bij nodig.”

De subsidie wordt verstrekt met ingang van 1 januari 2023 en eindigt op 31 december 2026.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen