Donar en Lycurgus ontvangen subsidie om schoojeugd enthousiast te maken voor sport

10 nov 2022, 10:40 Nieuws
csm basketbal 137b6e4209 provincie groningen
Met het plan 'Breedtesport naar de Top' gaan basketbalclub Donar en volleybalclub Lycurgus activiteiten organiseren en trainingsmateriaal ontwikkelen om kinderen enthousiast te maken voor sport en verenigingen te ondersteunen bij het geven van betere trainingen. De beide sportclubs ontvangen daarvoor een eenmalige subsidie van 15.000 euro van de provincie.
Vanuit het plan gaan de basketballers van Donar en volleyballers van Lycurgus ondersteunen bij een basketbal- en volleybaltoernooi voor kinderen van groep 5 en 6. Ze coachen de teams op de toernooidag en alle deelnemers mogen een thuiswedstrijd van Donar of Lycurgus bezoeken. Als voorbereiding op het toernooi krijgen deelnemende scholen begeleiding van buurtsportcoaches en de sportconsulent van Huis voor de Sport Groningen.
Ook gaan de sportclubs lokale basketbal- en volleybalverenigingen helpen om kinderen die enthousiast zijn voor de sport, langer aan zich te binden. Professionele trainers gaan de sportclubs begeleiden met trainingsmateriaal en helpen om de organisatie beter op te zetten. Alles is erop gericht om het functioneren van de vereniging te verbeteren, zodat de jeugdleden goed worden opgevangen en lid blijven van de vereniging.
"Topsporters van Donar en Lycurgus zijn rolmodellen voor onze jongeren. Met dit project weten ze niet alleen de jongeren uit onze provincie te stimuleren om meer te bewegen, maar ondersteunen en versterken ze ook de verenigingen", aldus gedeputeerde Sport Fleur Gräper-van Koolwijk.
Donar en Lycurgus hopen met dit project ongeveer 35 basisscholen en sportverenigingen te bereiken.