Rotonde tussen Siersteenlaan en Goudlaan vanaf maandag drie weken gedeeltelijk dicht

Foto: Google Maps

De rotonde van de Siersteenlaan en de Goudlaan in Vinkhuizen is vanaf komende maandag een week dicht voor gemotoriseerd verkeer. De rotonde is volgens Groningen Bereikbaar afgesloten tot maandagmiddag 14 november.

De afsluiting komt door de aanleg van het warmtenet en de vervanging van het riool. Na de afsluiting wordt de straat tijdelijk opnieuw geasfalteerd. Deze tijdelijke laag asfalt blijft ongeveer een jaar zitten om de open gegraven bodem te laten inklinken. In deze periode gaat de gemeente ideeën verzamelen om de straten mooier te maken.

De afsluiting van volgende week geldt alleen voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers moeten afstappen en kunnen de werkzaamheden passeren. Auto’s moeten omrijden via de Diamantlaan en de Edelsteenlaan of via de Diamantlaan en de Metaallaan.

Vervolgens is de noordkant van de rotonde ook nog van 14 november 7.00 uur tot 28 november om 16.00 uur afgesloten. Ook dan kunnen fietsers en wandelaars langs de werkzaamheden en gelden omleidingen voor het verkeer. De zuidkant van de rotonde is dan weer open.

Qbuzz lijn 7 rijdt eveneens een omleiding vanwege de werkzaamheden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen