Aanpassingen dienstregeling NS: minder spitstreinen tussen Groningen en Assen vanaf 7 november

Vanwege het aanhoudende personeelstekort rijdt de NS vanaf maandag 7 november op een aantal trajecten met minder treinen, meldt de vervoerder.

Ook de doordeweekse spitstreinen tussen Groningen en Assen worden vanaf 7 november uit de dienstregeling gehaald. Dat houdt in dat er minder Sprinter overdag op werkdagen rijden. De andere treinen op het traject blijven wel rijden. Het aantal treinen gaat tijdens de spits terug van zes naar vier per uur.

Volgens de vervoerder is de maatregel nodig om meer zekerheid te bieden aan reizigers. “Het laatste wat wij willen, is minder treinen rijden”, schrijft de vervoerder in een verklaring. “Reizigers krijgen nu te vaak te maken met uitvallende treinen. Met deze aanpassingen zorgen we er voor dat treinen minder vaak op het laatste moment uitvallen.” Daarnaast is de maatregel het gevolg van het personeelstekort bij de NS: “Wij hebben helaas nog steeds last van een tekort aan medewerkers. Met deze aanpassing krijgen onze collega’s meer ademruimte.”

Reizigers dienen rekening te houden met drukkere treinen en mogelijk vaker overstappen. De waarschuwing geldt vooral in weekeinden en avonden.

Kijk voor actuele reistijden in de dienstregeling. “De laatste versie van onze dienstregeling vind je altijd in onze Reisplanner”, aldus de NS.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen