Supermarkt Jumbo Meerstad opent volgende week woensdag

27 okt 2022, 14:40 Nieuws
nieuwe jumbo in aanbouw
De nieuwe Jumbo supermarkt opent volgende week woensdag 2 november de deuren in Meerstad. Het de 17e Jumbo vestiging van de Maripaan Groep.
De nieuwe winkel ligt in Meerstad aan de Vossenburglaan 184. De supermarkt biedt een gevarieerd assortiment. Daarnaast beschikt de supermarkt over een foodcorner, een PostNl Pakketpunt, een stomerijservice en een deel van het HEMA assortiment.
In november opent een horecagelegenheid met een buitenterras.
Het gebouw bestaat uit een diagonaal grid van kruisvormige gebogen spanten. Het heeft een geheel duurzame houten draagconstructie. De vele ramen zorgen voor veel licht en bieden een prachtig uitzicht op de omliggende natuur. Het dak heeft een groen mos-sedum dakafwerking voor bijen en andere insecten. Ook komen er meer dan 300 zonnepanelen op het dak te liggen. Door de keuzes in het materiaalgebruik, is het gebouw circulair geworden.
Het gebouw ontworpen door architectenbureau De Zwarte Hond kan meegroeien met de wijk. "Wat nu een supermarkt is, kan later uitgebreid worden met bijvoorbeeld een wijk- of gezondheidscentrum", aldus Bureau Meerstad.