Alfa-college heeft landelijke primeur met eerste practor Vitaliteit

Foto: Alfa-college

Tijdens een bijeenkomst in Martiniplaza is dr. Silvia Brouwer donderdagmiddag officieel geïnstalleerd als practor Vitaliteit van het Alfa-college. “Met deze installatie is dr. Brouwer de eerste practor Vitaliteit van Nederland”, aldus het Alfa-college.

In haar practorale rede genaamd ‘Vitaliteit in beweging’ ging ze in op welke manier het mbo bijdraagt aan een vitalere maatschappij.

Een practoraat is een expertiseplatform binnen een mbo instelling waar praktijkgericht onderzoek wordt uitgevoerd. Doel is het verspreiden van kennis en innovatie, en opleiden tot innovatief vakmanschap. Het practoraat Vitaliteit van het Alfa-college doet praktijkonderzoek en ontwikkelt en deelt innovaties en kennis en op vakinhoudelijke thema’s op het gebied van vitaliteit. Binnen een practoraat werken een practor en kenniskringleden, bijvoorbeeld een docent- of student-onderzoekers, professionals van publieke of private organisaties of burgers, samen aan vraagstukken uit de praktijk.

“Ik ben trots op onze practor Vitaliteit, de eerste in Nederland, zegt Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van het Alfa-college. En trots op de bijdrage die we hiermee leveren aan een vitale regio, vitale studenten en vitale inwoners”.

In Nederland zijn er 89 practoraten die waarde toevoegen aan relevante vraagtukken landelijk en regionaal.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen