Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober

Foto: Publiek Domein

Ook dit jaar gaan weer veel mensen op 1 oktober de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken tijdens Stoptober. GGD Groningen en Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) dagen rokers uit om tijdens deze campagnemaand oktober 28 dagen niet te roken.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Als het je lukt om 28 dagen niet te roken, dan heb je vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden. Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober heeft ongeveer tweederde van alle deelnemers het volgehouden.

Met z’n allen

Deelnemers aan Stoptober kunnen zicht kosteloos opgeven via de website www.stoptober.nl. De Stoptober-app is gratis op de telefoon te downloaden. In deze app staan elke dag tips om vol te houden. Ook laat de app zien wat stoppen doet voor de gezondheid en wat het oplevert aan geld. .

Via social media kunnen deelnemers met elkaar in contact komen en ervaringen uitwisselen.

Bij GGD Groningen aan het Hanzeplein in Groningen kunnen deelnemers gratis het oranje Stoptober-polsbandje ophalen en bij Kruidvat krijgen deelnemers een gratis Stoptober Magazine, een blad vol inspiratie en steun.

Stoptober is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, de Hartstichting, het Longfonds, het Trimbos-instituut en GGD GHOR Nederland en de lokale GGD’en.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen