D66 en GroenLinks willen weten hoe Groningen zich voorbereidt op drinkwatertekort

Foto: Kati via Pixabay

Het Waterbedrijf Groningen luidt de noodklok vanwege een dreigend drinkwatertekort in onze provincie. De fracties van D66 en GroenLinks vragen zich af wat dit betekent voor de inwoners van de Gemeente Groningen. ”We willen graag weten of de Gemeente hierop voorbereid is, en hoe het College het waterbedrijf helpt om maatregelen te nemen”, aldus Andrea Poelstra (D66).

Uit onderzoek van de Vereniging van Waterbedrijven (Vewin) blijkt dat er extra maatregelen nodig zijn om een drinkwatertekort in de toekomst te voorkomen, zeker in de provincie Groningen. Er zouden dan nieuwe bronnen moeten worden aangeboord en we moeten zuiniger omgaan met ons drinkwater. Anders is er niet genoeg water om aan de groeiende vraag naar water te voldoen.

De fracties vragen naar de rol van de gemeente Groningen, maar de gemeente staat hierin niet alleen: ook de provincie speelt een rol, namelijk in het vestigingsbeleid van de industrie. Daarom worden daar gelijktijdig ook vragen gesteld. Zo kun je daar ook denken aan hergebruik, waterbesparende maatregelen en een duidelijke vestigingsstrategie.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen