Toerit naar Drachten vanaf rotondes bij Stadspark afgesloten

Foto: Google Maps

De toerit van de A7 richting Drachten vanaf de rotondes bij Stadspark is sinds deze dinsdagochtend afgesloten vanwege werkzaamheden. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. De toerit blijft afgesloten tot en met woensdag 12 oktober 6.00 uur.

Tijdens de afsluiting worden barriers geplaatst en de markering geplaatst vanaf de rotondes tot op de rijbanen van de A7 ter hoogte van de Piccardthoftunnel. Ter hoogte van afrit Hoogkerk wordt de weg verbreed en de voegen vervangen. Door de verbreding is er na de afsluiting een extra rijstrook richting Drachten beschikbaar.

Ruimte voor bouwverkeer viaduct

De afsluiting van de oprit is ook nodig om meer ruimte te maken, zodat het bouwverkeer en de medewerkers veilig kunnen werken aan de renovatie van het viaduct boven de busbaan van Hoogkerk. De sloop van het viaduct bij Hoogkerk is afgerond.

Volgende week wordt er gestart met de betonstort. De werkzaamheden aan het viaduct zijn maandag 21 november afgerond.

Omleiding via Julianaplein

Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn wordt tijdens de afsluiting van de toerit omgeleid via de oprit naar de A28 richting het Julianaplein. Verkeer op de westelijke ringweg (N370) wordt omgeleid via de afrit naar Hoogkerk (Hoendiep). Dit verkeer kan vervolgens via het Hoendiep en Hoogkerk de A7 op richting Drachten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen