Kind Centrum Oosterhoogebrug feestelijk geopend

Foto: Kids First Cop Group

Het nieuwe Kind Centrum (KC) Oosterhoogebrug werd vorige week feestelijk geopend. Door dit nieuwe KC van Kids First kunnen kinderen vanaf 0 tot 12 jaar zich doorontwikkelen op dezelfde locatie, met dezelfde vertrouwde gezichten.

Het was druk op het schoolplein, 300 ouders en hun kinderen waren uitgenodigd voor het openingsfeest op het schoolplein waar allerlei activiteiten te doen waren. Terwijl de zon scheen konden kinderen dansen op vrolijke muziek, op springkussens, zich laten schminken en spelen met bellen uit de bellenblaasmachine. De kinderen hadden zelf geholpen met de versiering, onder andere door zelf vlaggetjes in te kleuren. Ook waren er gezonde snacks zoals meloen en wraps en voor deze speciale gelegenheid was er ook een poffertjeskraam.

Officiële opening door het bestuur

Het doorknippen van het lint werd gedaan door Ben Schnieders, bestuurder van Kids First. Hij geeft aan: “Ik ben verheugd over de samenwerkingen die nu plaatsvinden tussen de verschillende soorten kinderopvang.” Yara, Nora, Tara en Tim die zelf ook met plezier naar de opvang gaan, knipten een zelfgemaakt lint door. Daarna kon het feest beginnen. Bij de vraag wat het leukste van de dag was gaf Tim aan: “Dat je lekker alles mag eten, ik heb een worstje om een zoutstengel gedaan om een ‘autoband’ te maken”. Ook het springkussen was voor hem een hoogtepunt.

Oudercommissie en medewerkers opgetogen

Leden van de oudercommissie geven aan dat het nieuwe KC veel toegevoegde waarde heeft. “Dit is een hele mooie aanvulling in de wijk en het zorgt voor een doorstroom tussen de verschillende jaren. Het is fijn dat de kinderen dezelfde vertrouwde gezichten blijven zien.”. Zij geven ook aan dat de locatie met de nieuwe inrichting rustiger, mooier, lichter en frisser is geworden.

Teamcoördinator Elles Veen zegt ook heel blij te zijn met de samenwerking en het feest. Zij vertelt dat deze dag echt de verbinding benadrukt. Waar het best veel werk was om alles klaar te maken voor de opening heeft de samenwerking voor een prachtig resultaat gezorgd. Doordat de opvang nu bij de school inzit, is er sprake van een doorlopende leerlijn voor de kinderen. Zo is de peuteropvang een goede voorbereiding op de basisschool en weten ze het op de opvang als er iets speelt op school.

Ook de pedagogisch medewerkers die op de locatie werken geven aan: “Het is gemakkelijker om samen te werken. De groepen gaan ook goed samen, we hebben van het begin af aan al veel plezier. Maar daarnaast is het ook prettig dat we onze ervaringen met elkaar kunnen delen. Door het nieuwe KC kunnen we meer op elkaar afstemmen en dat werkt heel fijn.”. De medewerkers kregen bij het feest ook nog een teamuitje aangeboden, waardoor de band nóg hechter wordt.

Kids First is nu samen met OBS Oosterhoogebrug onder één dak in het IKC Oosterhoogebrug. Dit naar aanleiding van de onlangs verhuisde KDV Flipper, waardoor nu naast peuteropvang (‘t Leeuwtje) en BSO (Alles Kwetter) ook kinderdagopvang (KDV Flipper) aangeboden wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen