Fietsonderdoorgang bij Gyas langs Noord-Willemskanaal voor langere tijd afgesloten

Foto: Archief De Redactie

De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg bij Gyas voor fietsers en voetgangers langs het Noord-Willemskanaal is vanaf 30 september voor langere tijd afgesloten. De afsluiting geldt tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede en duurt tot maandagochtend 5 juni 2023.

De afsluiting van het fietspad heeft te maken met de bouw van de nieuwe Julianabrug over het Noord-Willemskanaal ter hoogte van de Laan van de Vrede. Daarvoor moet eerst de oude brug gesloopt worden. Vanwege de veiligheid tijdens de sloopwerkzaamheden is de afsluiting nodig, meldt Groningen Bereikbaar.

Omleiding

De omleidingsroute loopt via de Paterswoldseweg. Fietsers en voetgangers over het Hoornsediep worden omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede. Ter hoogte van roeivereniging Gyas kunnen zij weer gebruikmaken van het fiets- en voetpad over de Hoornsedijk.

Sloop waterpijler en basculekelder

Vanaf maandag 3 oktober tot en met vrijdag 18 november start Aanpak Ring Zuid met het slopen van de waterpijler en basculekelder bij de Julianabrug. Tijdens de sloop van de waterpijler geldt er een vaarwegstremming. Deze stremming is van maandag 3 oktober tot en met vrijdag 21 oktober.

Lees meer over de werkzaamheden op: aanpakringzuid.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen