Gedeputeerde Mirjam Wulfse voorgedragen als lijsttrekker VVD Provinciale Staten Groningen

Foto: via VVD Groningen

Het regiobestuur van de VVD Groningen heeft gedeputeerde Mirjam Wulfse voorgedragen als lijsttrekker voor de aankomende Statenverkiezingen. Dat maakte het regiobestuur vorige week bekend.

Wulfse was eerder fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten en heeft in het provinciebestuur de portefeuilles Ruimtelijke Ordening, Cultuur, Recreatie en Toerisme.

‘Met Mirjam hebben we een fantastische ervaren lijsttrekker die met veel energie de campagne tegemoet gaat’ stelt regiovoorzitter Jolanda Hekman. ‘Zij heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat ze als gedreven bestuurder mensen enthousiast kan maken voor haar plannen, ook heeft ze aan de wieg gestaan van grote economische ontwikkelingen zoals de uitbreiding van de Eemshaven in de Oostpolder.’

“Ik ben blij en vereerd om door het bestuur voorgedragen te worden als kandidaat lijsttrekker. Het is de hoogste tijd om samen met ondernemende doeners en denkers een antwoord te vinden op de grote veranderingen in onze landbouw, economie en op het gebied van energie. Veranderingen brengen ook kansen met zich mee. Die gaan we positief benutten om de provincie Groningen mooier, leefbaarder en veiliger te maken’’, aldus lijsttrekker Mirjam Wulfse. ‘’Hiermee gaan we samen aan de slag!“

Voordracht lijsttrekkers VVD Waterschappen Hunze & Aa’s en Noorderzijlvest

Daarnaast hebben de gezamenlijke regiobesturen van de VVD Groningen & Drenthe Jasper Boter voorgedragen als lijsttrekker voor het waterschap Hunze & Aa’s. Eisse Luitjens wordt voorgedragen als lijsstrekker voor het waterschap Noorderzijlvest.

“Beide heren nemen een schat aan politieke ervaring mee. Daarnaast brengt de voordracht van Jasper Boter ook de nodige vernieuwing”, aldus Hekman. “Wij zijn ervan overtuigd dat wij met deze lijsttrekkers de grote maatschappelijke opgaven van de komende jaren, zoals op het gebied van klimaat en energie, daadkrachtig kunnen aanpakken”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen