Minder bussen door landelijke staking

Foto: Wikipedia Commons/ CC BY-SA 3.0/ TheRoy

Deze vrijdag rijden er minder bussen door een staking. Zowel Arriva als Qbuzz waarschuwen op de website dat busritten kunnen uitvallen vanwege de landelijke staking in het streekvervoer.

‘Pas op het laatste moment wordt duidelijk welke ritten uitvallen door de staking’, aldus Qbuzz op de website. De treinen van Arriva in onze provincie rijden wel evenals de treinvervangende bus tussen Groningen en Leer.

Vorige week werden in de provincies al regionale acties georganiseerd. De FNV heeft de stakingen opgezet om de lonen omhoog te krijgen, ook wil de bond dat er meer personeel bijkomt en dat de werkdruk minder wordt. Niet al het personeel staakt. Doordat vakbond CNV akkoord is en een nieuwe cao getekend, die tot eind dit jaar loopt, staken leden van deze bond niet mee. FNV was niet tevreden over het loonbod en de andere voorwaarden en is daarom met de stakingen gestart.

Volgens vakbond FNV komen duizenden buschauffeurs tijdens de landelijke stakingsdag naar de manifestatie om 12.00 uur in Den Haag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen