Zomers eerste septemberweekend met broeierige warmte

Foto: De Redactie

Zaterdag is het in delen van het land stralend weer. In het noorden wordt stralend weer verwacht met temperaturen tussen de 25 en 27 graden, meldt Weeronline.

Niet overal is het zonnig en blijft het droog. Zondag wordt het volgens Weeronline op veel plaatsen zomers warm met maxima van 24 tot 28 graden.

Zaterdag verandert het weer doordat vanuit het zuiden vochtigere lucht over het land stroomt, waardoor het drukkend aanvoelt. In de middag maken de zuidelijke provincies kans op een bui. Daarbij wordt het 23 tot 26 graden.

Zondag is het zomers en is de buienkans in het hele land klein. Het weerbeeld bestaat verder uit wolkenvelden en zon. De zon schijnt in Brabant en Limburg waarschijnlijk het meest en heeft het in Noord-Nederland het moeilijkst om door te breken. Ondanks de wolken wordt het behoorlijk warm met maxima van zo’n 24 graden in het noordwesten tot 28 graden in Brabant en Limburg. De luchtvochtigheid is nog altijd hoog, waardoor het nog steeds benauwd kan aanvoelen.

Aanhoudend zomers met enkele buien

Na het weekend blijft het aanhoudend zomers en komen de temperaturen op veel plaatsen boven de 25 graden uit volgende week. Het weerbeeld is vaak zonnig, maar er is ook elke dag kans op een plaatselijke (onweers)bui. Regionaal kan het wel enige verlichting brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen