Generaal buiten dienst Dick Berlijn houdt 28 Augustus Rede 2022

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Dick Berlijn, Generaal buiten dienst, houdt dit jaar de 28 Augustus Rede. De lezing ter gelegenheid van de viering van het Gronings Ontzet wordt dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer live georganiseerd in de Aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit.

De 28 Augustus Rede vindt plaats op zaterdag 27 augustus van 11.30 tot 12.00 uur in de Aula van het Academiegebouw, Broerstraat 5. De Rede heeft traditioneel vrijheid als onderwerp en is in 2021 niet gehouden vanwege corona.

Dick Berlijn (1950) is oud commandant der strijdkrachten, de hoogste militaire functie in de Nederlandse Krijgsmacht. Hij spreekt over ‘de prijs van onze vrijheid’.

In zijn Rede zal Dick Berlijn aandacht besteden aan de oorlog in Oekraïne en regelmatig terugkerende terroristische aanslagen.

De laatste ‘echte’ rede voor corona was in 2019 met een bijdrage van cultuurhistoricus Herman Pleij. In 2020 is een alternatieve rede uitgezonden in de vorm van een podcast met Sander Schimmelpenninck.

Gastvrouw bij de 28 Augustus Rede is dit jaar Cisca Wijmenga, rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. De toegang tot de Rede is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen