KEI-week Groningen van start

Open Air Festival KEI-week 2016. (Archief de Redactie)
Open Air Festival KEI-week 2016. (Archief de Redactie)
Foto: ©Niels de Vries

In meerdere steden begint deze week de introductieperiode voor studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Met activiteiten en feest worden nieuwe studenten wegwijs gemaakt in de stad.

In Groningen begint de introductieperiode maandag voor alle aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Academie Verloskunde Groningen en Stenden Hogeschool. De introductieweken lijken bezocht te worden door evenveel jongeren als voor de coronapandemie. Zo verwacht de KEI-week in Groningen zo’n 5500 studenten.

Tijdens de KEI-week staat alles in het teken van het leren kennen van medestudenten en de nieuwe studiestad Groningen. Op het programma staan onder andere de informatiemarkt, waarbij studenten kunnen kennismaken met verschillende (studenten)organisaties, bedrijven en politieke organisaties. Ook rijden drie cabriobussen door de stad om de mooiste plekjes van Groningen te laten zien. Tijdens het international Welcome krijgen de internationale studenten een introductie over Nederland, Groningen en de KEI-week. Op de Grote Markt wordt tijdens The Grand Opening de KEI-week spectaculair geopend.

Ook vinden er sportactiviteiten plaats, is de Backyard Beats: Open Air Festival donderdag bij de Kardingerplas te bezoeken en sluit vrijdag de introductieweek af met een Eindfeest bij de Suikerunie.

Kijk voor het hele programma: www.keiweek.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen