Petitie gestart voor behoud buslijn in Engelbert en Middelbert

Foto: De Redactie

Inwoners van Engelbert en Middelbert zijn een petitie gestart om buslijn 5, die nu nog door de dorpen rijdt, te behouden. Dat meldt OOGtv.

Vervoersbedrijf Qbuzz wil de route van buslijn 5 verleggen. Het OV-bureau Groningen Drenthe is van plan de busdienst door Engelbert en Middelbert op te heffen zodra de Meerstadlaan klaar is. Buslijn 5 richting Harkstede en Tersluis rijdt dan van de P&R alleen nog maar over de hoofdweg en zal geen haltes in de dorpen meer aandoen.

De petitie ‘Behoud openbaar vervoer in de dorpen Engelbert en Middelbert’ is een initiatief van bewoners en ondernemers van de MEERdorpen Middelbert en Engelbert.

In de petitie staat ‘dat door het wegvallen van Lijn 5 de dorpen praktisch afgesneden raken van het openbaar vervoersnet en zo onbereikbaar dreigen te worden en dat door bijvoorbeeld het behoud van enkele haltes en de inzet van kleine(-re) bussen in combinatie met beperkte dienstregeling het ov behouden kan blijven, wellicht met een beperkte(-re) route van en naar de nabij gelegen P&R voor verdere connectiviteit’.

Het OV-bureau Groningen-Drenthe presenteerde vorige maand het ontwerp hoofdlijnen 2023 waaruit bleek dat de route van buslijn 5 wordt aangepast. Er wordt in de toekomst niet meer gereden via Engelbert en Middelbert, maar via de Hoofdweg. Wanneer deze aanpassing plaatsvind is nog niet bekend doordat eerst een vervangende halte aan de Middelberterweg klaar moet zijn.

De petitie is op deze pagina te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen