Warm, droog vakantieweer voorspeld voor de maand augustus

Foto: Pixabay

Ook in de maand augustus zal het weer een vakantie in eigen land niet in de weg staan. Het wordt namelijk een “warme, droge en zonnige maand”, zo berichtte Weeronline zondag.

Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Een gevolg hiervan is dat de temperatuur gemiddeld iets hoger ligt dan normaal. Ook de zeewatertemperatuur is hoog. “Die ligt op dit moment rond 20 graden”, aldus meteoroloog Yannick Damen. Het is volgens hem bij uitstek “weer dat zich leent voor dagjes strand”.

Vakantieweer

Het weerplatform geeft bovendien aan dat de kans op zeer warme dagen van 30 graden of meer groot is. Of de thermometer de 38 graden weer aan zal tikken, zoals dat in juli gebeurde, is echter afwachten. En dat is voor echt vakantieweer ook wel weer te veel van het goede.

Hoewel de voorspellingen gunstig zijn voor allerhande zomerse activiteiten, is de hitte en droogte voor de natuur “slecht nieuws”. Weeronline geeft aan dat “door de aanhoudende droogte plaatselijk zelfs de blaadjes van de bomen kunnen vallen.”

 

(Bron: Nieuws.nl/ANP)

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen