Zomers weekendweer, kans op lokaal een bui

Foto: Pixabay

Het laatste weekend van juli eindigt zomers. Het blijft overwegend droog en voor veel mensen volgens Weeronline niet te warm.

Voor buitenactiviteiten is zaterdag een goede dag met zonnig weer en temperaturen oplopend naar 25 graden. Langs de kust en de Wadden is het iets koeler. Zaterdagmiddag wordt het vanuit het westen meer bewolkt.

Zondag is een lokale bui mogelijk en is de wind meer aanwezig. In de ochtend schijnt de zon, maar de bewolking neemt in de loop van de dag toe. Het wordt zomers warm met 23 graden op de stranden tot 26 graden in het oosten van Nederland, maar de temperatuur gaat broeierig aanvoelen. Dit levert enkele buien op vanuit het westen met mogelijk wat onweer. Weeronline voorspelt echter dat de buien haast niet voor overlast gaan zorgen.

Enkele buien trekken maandag over het land, maar ook breekt de zon af en toe door. De maxima liggen tussen de 22 en 26 graden. Dinsdag en woensdag is een mix van wolken en zon en wordt het zomers warm met 25 tot 30 graden. Op donderdag neemt de buienkans met onweer toe.

Eind volgende week is het overwegend droog en door een naar het noorden tot noordwesten draaiende wind zal de temperatuur dalen naar waarden tussen 21 en 25 graden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen