Festival OVERdeVLOED trekt meer dan 7.000 bezoekers

Foto: Rene Keijzer

Meer dan 7.000 bezoekers genoten van alle festiviteiten van het festival OVERdeVLOED. Het festival werd afgelopen weekend gevierd tere ere van het 90 km lang fietspad over de Groningse dijk.

Het fietspad is meer toegankelijk is gemaakt en voor een deel nieuw aangelegd met speciale faciliteiten zoals camperplaatsen, Toeristische Overstapplaatsen en trekkershutten.

Van Lauwersoog tot Nieuwe Statenzijl waren allerlei activiteiten georganiseerd om jong en oud te laten kennismaken met het gebied rondom werelderfgoed Waddenzee van UNESCO.

Die festiviteiten varieerden van een groots Waddenconcert tot intieme optredens van singer/songwriters, van toneel tot een rit op de
trekker, van een 20 km wandeling met kunst en cultuur tot kikkervisjes vangen. Van een braderie tot een lichtshow. Voor iedereen was er wat te doen en te beleven tijdens het festival.

Van dag tot dag

Het festival startte op vrijdag met een groots volgeboekt Waddenconcert in de haven van Lauwersoog in samenwerking met Noordpoolorkest, Douwe Bob (die inviel voor een zieke Waylon), De Troebadoers en Janne Schra. De artiesten speelden op een ponton in het water met de ondergaande zon op de achtergrond.

Op zaterdag stonden 4 mini-festivals centraal, die vooral met behulp van lokale ondernemers zijn georganiseerd. Ieder festival had een heel eigen gezicht en sfeer.

In Lauwersoog lieten meer dan 35 singer/songwriters van zich horen tijdens dit druk bezochte mini-festival. Bezoekers varieerden van jong tot oud. Van Noordpolderzijl tot de Eemshaven hebben vele wandelaars en fietsers genoten van theater, kunst en cultuur. In Termunten en Termunterzijl stonden de dorpen 2 dagen lang in het teken van feest met onder andere een druk bezochte braderie en veel muziekoptredens.

Een voorproefje van Festival Hongerige Wolf kregen bezoekers met het mini-festival nabij het Ambonezenbosje met onder andere muziekoptredens,literatuur en cultuur.

Op zondag werd het festival afgesloten in de haven van Lauwersoog met een volledig volgeboekte theatrale Waddenwandeling.

Meer informatie is te vinden op www.festivaloverdevloed.nl en een impressie in de vorm van foto’s is te vinden op de Facebook pagina van Festival OVERdeVLOED.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen