ISCOMS voor (inter)nationale studenten in UMCG in Groningen

Foto: De Redactie

Het International Student Congress of (bio)Medical Sciences (ISCOMS), het meest vooraanstaande biomedische studentencongressen in de wereld, vindt plaats in het UMCG in Groningen. Ruim 650 biomedische studenten uit 65 verschillende landen komen naar Groningen voor het ISCOMS van dinsdag 7 tot en met 9 juni.

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak. ISCOMS wordt voor de 23ste keer georganiseerd.

Dit jaar zal onder andere Nobelprijswinnaar Prof. dr. Stefan Hell aanwezig zijn als keynote-speaker.

Medische- en biomedische studenten uit de hele wereld presenteren hun onderzoek tijdens het congres, meldt het UMCG. ISCOMS biedt hen vaak een eerste podium in een wetenschappelijke carrière.

Bekende sprekers tijdens het congres zijn de internationale toponderzoekers:

  • Prof. dr. Stefan Hell van het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen (Duitsland);
  • Prof. Dr. Cisca Wijmenga (UMCG)
  • Dr. Maura Arsiero (Second Sight Medical Products, (Zwitserland)

Lezing

Professor Hell, Nobelprijswinnaar voor de chemie in 2014, geeft een lezing geven over zijn baanbrekende onderzoek naar de ontwikkeling van de fluorescentiemicroscopie beneden de diffractielimiet. Hij wist als eerste de barrière te doorbreken die lang de mogelijkheden van lichtmicroscopie beperkte. Daarnaast komt professor Cisca Wijmenga spreken over haar onderzoek naar de genetica achter coeliakie waarmee zij de Spinozaprijs won in 2015. Ook komt dr. Maura Arsiero spreken. Zij is werkzaam bij het bedrijf Second Sight en gaat een lezing geven over het retina implantaat, waardoor mensen met een zeldzame oogaandoening meer zelfstandigheid kunnen verkrijgen.

Voor de deelnemers van ISCOMS is een interactieve operatie te volgen vanuit de collegezaal. Tijdens de interactieve operatie wordt een kaakmaligniteit verwijderd en door middel van 3D printen wordt de kaak weer gereconstrueerd met het kuitbeen. De artsen lichten deze operatie toe tijdens het congres en beantwoorden vragen vanuit het publiek beantwoorden.

Het ISCOMS biedt studenten uit de hele wereld een platform om hun onderzoek te presenteren aan een groot en internationaal publiek. Daarnaast zijn er tal van workshops op ieder biomedisch vlak.

Verder is er een uitgebreid sociaal programma. Voor meer informatie: www.iscoms.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen