Een winkel in Groningen beginnen

Foto: Jan Buurma

Droom jij ervan om je eigen winkel te openen in Groningen? Misschien wil je wel kleding verkopen, handgemaakt aardewerken of een cadeaushop openen. Wat je ook wil doen; het is goed om na te gaan wat je allemaal nodig hebt om dit te realiseren. Denk hierbij aan het uitwerken van je idee, het opzetten van een plan en het rond krijgen van je financiering en marketing. Zodra je dit allemaal op papier hebt staan en gepland hebt, kun je een idee realiseren.

Idee voor je winkel

Begin bij het begin; wat voor een winkel wil jij openen? Denk na over welk soort producten jij wil verkopen en doe onderzoek om te controleren of er niet al zo’n winkel in Groningen bestaat die deze producten verkoopt. Kom je een winkel tegen die in dezelfde branche zit? Dit hoeft geen probleem te zijn, in dit geval is het gewoon belangrijk dat jij je kan onderscheiden. Misschien komen jouw producten uit het buitenland, zijn ze duurzaam of gericht op een andere doelgroep. Denk na over de naam van je winkel en welk gevoel je aan een klant wil meegeven. Wie is je doelgroep en wat zijn hun wensen?

Plan bedenken

Zodra je de basis rond hebt, kun je een plan gaan opzetten. Wat heb je allemaal nodig om te kunnen beginnen met je winkel? Waar haal je de producten vandaan en wat wordt het winstmarge? Waar haal je het interieur van je winkel vandaan en hoeveel gaat dit ongeveer kosten? Zet ook een datum vast waarop je wil openen en bedenk of je er bijvoorbeeld ook een webwinkel bij wil om online producten te verkopen. Verwerk ook in je plan hoeveel personeel er nodig is, wat de openingstijden zijn en of je vergunningen nodig hebt.

Financiering

Dit is een belangrijk punt in je plan; de financiering. Vooral als je zelf geen spaargeld hebt is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Je zult namelijk kosten moeten maken voor de inkoop van je producten, de huur van het pand, het inhuren van personeel en het inrichten van de winkel. Bedenk daarom wat er allemaal in de winkel moet komen te staan en waar je dit vandaan haalt. Je kunt prima tweedehands spullen overkopen indien je wil besparen. Zodra je een overzicht hebt van alle totale kosten, de maandelijkse kosten en de geschatte inkomsten kun je eventueel een lening bij de bank aanvragen.

Marketing

Om je winkel te promoten dien je gebruik te maken van Online Marketing. Indien je geen ervaring hebt met marketing is het handig om eens rond te kijken op het internet of een seo bureau in te schakelen. Als je ook online wil verkopen is het nog belangrijker om vindbaar te zijn.

Realiseren

Heb je jouw ondernemingsplan klaar? Dan is het tijd om je droom te realiseren. Vergeet vooral niet dat niet alles in één keer goed hoeft te gaan, ook falen hoort bij het proces van ondernemen. Wees kritisch en kijk goed naar wat je allemaal kunt verbeteren om meer groei te realiseren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen