Komende week damwanden intrillen bij Helperzoom en DUO-gebouw

Foto: Google Maps

Op de Helperzoom en bij het DUO-gebouw worden deze week damwandplanken ingetrild. De werkzaamheden zijn van maandag 25 juli tot en met donderdag 28 juli en kunnen voor geluid en trillingen zorgen in de omgeving.

De werkzaamheden bestaan uit de aanleg van het kabelkanaal langs de gehele verdiepte ligging van de ringweg. Dat is een betonnen bak, ‘het kabelkanaal’, waarin straks alle kabels en leidingen die nodig zijn voor de ringweg worden weggewerkt. Voor het bouwen van het kabelkanaal moeten eerst damwandplanken geplaatst worden, waardoor een bouwkuip ontstaat waarin het kabelkanaal van beton wordt opgebouwd. Daarna wordt het het kanaal weer afgedekt en is niet meer zichtbaar als de ringweg klaar is.

De damwandplanken worden geplaatst vanaf de Helperzoom tot het DUO-gebouw. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.00 uur en 19.00 uur.

Verkeer

Op de Helperzoom is de kruising met de Kempkensberg afgesloten voor autoverkeer sinds het begin deze maand. Daardoor kunnen er geen auto’s vanuit de wijk Helpman onder de ringweg door. Het DUO-gebouw is nog wel toegankelijk via de Waterloolaan. Voor voetgangers en fietsers hebben we een tijdelijk wandel- en fietspad onder de ringweg door gemaakt.

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen