Laagste punt Julianaplein bereikt

Foto: Archief De Redactie

Tijdens het ontgraven van het oude Julianaplein bereikte aannemer Combinatie Herepoort maandag het laagste punt.

Op het laagste punt komt een betonnen bak waarin straks het regenwater uit de verbindingsbogen wordt opgevangen. Van daaruit loopt het water naar de waterkelder die ter hoogte van het Hoornsediep gebouwd wordt. Het water dat in de waterkelder verzameld wordt, wordt naar het Noord-Willemskanaal afgevoerd.

Doordat het verkeer over het tijdelijke verkeersplein rijdt is ruimte ontstaan om het nieuwe Julianaplein te bouwen. Het nieuwe Julianaplein bestaat straks uit drie lagen.

De betonnen bak voor regenwater komt nog onder de onderste laag. Dat is de verbindingsboog voor verkeer vanaf Hoogezand richting Haren, Assen en omgekeerd. Daar bovenop komt de verbindingsboog voor verkeer richting Hoogkerk, Drachten en Haren, Assen. Helemaal bovenop komt de weg voor verkeer vanaf Hoogkerk, Drachten richting Hoogezand en omgekeerd.

In onderstaande animatie wordt uitgelegd hoe het nieuwe Julianaplein gebouwd wordt. (Tekst gaat verder onder animatie)

Webcam

De werkzaamheden bij het Julianaplein zijn te volgen via de webcam.

 

♦♦♦

Groningen.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Groningen Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Wilco Kwant via de telefoon: 06-83435676 of via de mail: [email protected] .

De redactie is te bereiken via [email protected].

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen