Fotoserie: Festival OVERdeVLOED – 4 minifestivals in Groningen

Dit weekend vindt Festival OVERdeVLOED plaats, het festival over 90 km dijk van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl. Met het festival werd het het gloednieuwe fietspad ‘Kiek over Diek’ geopend.

Vier minifestivals

Het programma zaterdag bestond uit vier minifestivals met ieder z’n eigen unieke karakter en sfeer. De vier gratis festivals waren van Lauwersoog tot Termunterzijl, het Ambonezenbosje en van Noordpolderzijl tot de Eemshaven.

Termunterzijl

In Termunterzijl was een gezellige braderie, versierde schepen en muziek en optredens van onder andere de shantykoren Opwierde II uit Appingedam en de Magellan Singers uit Delfzijl.

4 braderiebraderie2

Lauwersoog

Bij activiteitencentrum Bosschuur in het Lauwersmeergebied in Lauwersoog was het singer-songwritersfestival met meer dan 30 artiesten.

1 lauwersoog2 optreden

Ook waren er genoeg kinderaciviteiten, zoals het lopen van het ‘Kabouterpad’ en Waterschap Noorderzijlvest stond er met een kraam vol ‘dijk-doe-dingen’. Kinderen konden proefjes doen en met water spelen. In het centrum waren netjes te leen waarmee waterdiertjes gevangen konden worden.

1 waterschap goed3 overzicht

Het was een prachtige dag met schitterend weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen