Zestig jaar plastische chirurgie in Martini Ziekenhuis in Groningen

Foto: CC BY - SA 3.0/Wikipedia Commons/ EgT2g

De afdeling Plastische Chirurgie van het Martini Ziekenhuis viert zijn 60-jarig jubileum. Ter gelegenheid van het jubileum is het ziekenhuis deze vrijdag gastheer van het internationaal congres voor handchirurgie en verschijnt een speciaal jubileumboek.

De plastisch chirurgen in het Martini Ziekenhuis voerden in 2015 in totaal 3.443 operaties uit en verzorgden daarmee 70% van de plastisch chirurgische zorg in de regio Groningen. Het grootste deel hiervan was (1.155) hand- en polschirurgie.

Plastische chirurgie

Plastische chirurgie richt zich met name op handchirurgie, borstreconstructies na een borstkankerbehandeling en reconstructie na ernstige verminking of aangeboren afwijkingen.

Het vak plastische chirurgie werd in 1950 erkend als zelfstandig specialisme. In 1956 introduceerde dr. Adolf Huffstadt de plastische chirurgie in Groningen, waaronder het RKZ (de voorloper van het Martini Ziekenhuis).

Ook voor ernstige brandwonden komen verwijzingen van andere ziekenhuizen. De plastisch chirurgen maken deel uit van het multidisciplinaire team van Brandwondencentrum Groningen, één van drie brandwondencentra in Nederland.

Andere ziekenhuizen verwijzen verder voor onder andere borstreconstructies, operaties aan de handen en complexe aangezichtschirurgie bij patiënten met huidkanker in het gezicht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen