BuildinG start bouw testhal voor toekomstbestendig bouwen

Foto: Google Maps

Kennis- en innovatiecentrum BuildinG start woensdag 1 juni met de bouw van een testhal voor toekomstbestendig bouwen. Ook is deze dag de start van het innovatieprogramma.

In de hal op de Zernike Campus worden onder andere testen uitgevoerd met een triltafel. Met een triltafel (van 2 bij 3 meter) kan trillingsgedrag van materialen of constructies worden onderzocht. Dit is een noordelijke primeur.

BuildinG

‘BuildinG’ staat voor Build in Groningen en gaat ervoor zorgen dat er in Noord-Nederland innovatieve en goedkope oplossingen worden bedacht voor een veilige en comfortabele woonomgeving.

Het innovatieplatform is opgericht door Economic Board Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Bouwend Nederland en TNO.

Testhal

De testhal van BuildinG is een unieke faciliteit waar ondernemers samen met onderzoekers en studenten nieuwe bouwmaterialen kunnen testen. Bijvoorbeeld om in Groningen huizen veiliger te kunnen bouwen.

Ook moet het onderzoek leiden tot nieuwe producten die in de regio kunnen worden gemaakt. In de testhal worden tevens nieuwe technieken gekeurd en gecertificeerd, zodat innovatieve oplossingen snel op de markt komen.

Energiezuinige bouw, levensloopbestendig wonen en domotica

Bij BuildinG draait het om meer dan stenen en materialen. Er is ook ruimte voor energiezuinige bouw, levensloopbestendig wonen en domotica.

De kick-off is woensdag 1 juni in The Energy Barn van EnTranCe in aanwezigheid van de partners Henk Pijlman (Hanzehogeschool), Sieger Dijkstra (Economic Board Groningen), Maxime Verhagen (Bouwend Nederland) en Leo Kusters (TNO).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen