Deze zomer zeven weken werkzaamheden aan Ring Zuid en A28

Foto: via Groningen Bereikbaar

Zeven weken is de zuidelijke ringweg (N7) in beide richtingen afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in de zomer. De afsluitingen zijn nodig vanwege werkzaamheden door het project Aanpak Ring Zuid.

De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer richting
Hoogezand, wordt afgesloten van maandag 11 juli tot vrijdag 26 augustus. Het verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Tijdens de zomervakantie zijn er ook afsluitingen bij de A28.

Tijdens deze zeven weken wordt onder meer gewerkt aan het viaduct over de Europaweg, een nieuwe afrit vanaf de ringweg richting Europaweg, en wordt nieuw asfalt gelegd.

Op- en afritten bij A28 afgesloten

In dezelfde periode zijn ook de op- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten, net als de afrit Groningen-Centrum (Brailleweg). Ook de onderdoorgang van het viaduct over de Van Ketwich Verschuurlaan is in beide richtingen dicht. Verkeer kan gebruikmaken van de op- en afritten bij Laan Corpus den Hoorn (36 en 36a) of bij de Hereweg (37). Op de A28 is eveneens maar één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Groningen. Verkeer moet volgens Groningen Bereikbaar rekening houden met extra reistijd.

A28 twee weekenden dicht

De A28 is tijdens de zomer twee weekenden in beide richtingen afgesloten tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid. Het gaat om de weekenden van vrijdag 8 juli 22.00 uur tot maandag 11 juli 6.00 uur en van vrijdag 26 augustus 22.00 uur tot maandag 29 augustus 6.00 uur. Verkeer wordt omgeleid via de N386 (Vries) en N372 (Peize) of via de N33 (Gieten/Veendam).

Het is niet voor het eerst dat de zuidelijke ringweg in de zomervakantie voor een deel is afgesloten, omdat het gaat om een handige periode, doordat er minder verkeer rijdt in de zomerperiode. De zomerwerkzaamheden beginnen dit jaar al een week voor de start van de schoolvakantie.

Een overzicht van de werkzaamheden is te vinden op www.groningenbereikbaar.nl/zomer2022.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen