Jeffry van Hoorn nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Groningen

Foto: GroenLinks Groningen

e Groningse fractie van GroenLinks heeft Jeffry van Hoorn verkozen tot hun nieuwe fractievoorzitter. Hij neemt deze rol over van Mirjam Wijnja, die gisteren beëdigd is als wethouder.

Bij de afgelopen verkiezingen werd GroenLinks opnieuw verkozen tot de grootste partij in de gemeente Groningen. Hierdoor mocht de partij het voortouw nemen in de
coalitieonderhandelingen. Jeffry van Hoorn voerde deze onderhandelingen samen met inmiddels-wethouder Mirjam Wijnja.

Van Hoorn zat de afgelopen periode al namens GroenLinks in de gemeenteraad. In deze periode nam hij de portefeuilles Cultuur, Diversiteit en Sport op zich. “Nog geen vier jaar geleden kwam ik onverwacht als nummer elf in de raad en sindsdien heb ik me mogen inzetten, binnen en buiten de fractie, voor een groen, links en eerlijk Groningen voor iedereen.”

Van Hoorn begint gemotiveerd aan zijn nieuwe rol in de fractie. “Ik heb er ontzettend veel lol in, energie voor en nog altijd voel ik de urgentie. De inzet van mij, of eigenlijk beter gezegd, van de fractie gaat niet veranderen, maar mijn rol binnen de fractie wel en daar heb ik zin in.”

De fractie heeft unaniem het vertrouwen in Jeffry uitgesproken. “Ik ben erg blij, dankbaar en verschrikkelijk trots dat de fractie mij heeft gekozen tot nieuwe fractievoorzitter. Het is een enorme verantwoordelijkheid en het vertrouwen van de fractie betekent veel voor me,” zegt Van Hoorn.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen