Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed gehuldigd

De ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed in de provincie Groningen.
De ambassadeurs van Waddenzee Werelderfgoed in de provincie Groningen.
Foto: Sebastiaan Rodenhuis Fotografie

De eerste ambassadeurs van Waddenzee Wereld erfgoed werden afgelopen zaterdag gehuldigd. Dat gebeurde tijdens de Dag van het Wad, een dag met allemaal feestelijke activiteiten om 13 jaar Werelderfgoed te vieren.

Op drie locaties langs de Waddenkust was er een feestelijk moment waar twintig ondernemers onder toeziend oog van de Waddenprovincies de belofte voor een waardig ambassadeurschap ondertekend hebben.

Ambassadeurs Waddenzee Werelderfgoed zijn ondernemers die een tweedaagse training Werelderfgoed Waddenzee hebben doorlopen. Aan de hand van een groene checklist kunnen ze aantonen dat ze duurzame stappen zetten in hun bedrijfsvoering. Die belofte hebben ze vandaag ondertekend en geeft aan dat deze ondernemers met respect voor mens, dier en omgeving wonen, werken en leven in het gebied.

Gedeputeerde Mirjam Wulfse van de provincie Groningen feliciteerde in Lauwersoog de ambassadeurs.

Begin ambassadeursprogramma

Naar het voorbeeld van het Duitse- en Deense waddengebied is er nu ook in het Nederlandse deel een ambassadeursprogramma. Het doel is om de Werelderfgoed status meer voor het voetlicht te brengen, om tegelijkertijd de trots en kwetsbaarheid meer uit te dragen. Dit zorgt ook voor meer bewustzijn bij bezoekers. Dat ze in een uniek en beschermd gebied zijn, en dat je met respect voor mens, dier en omgeving hier goed kunt genieten.

Een overzicht van de ambassadeurs is te vinden op werelderfgoed.visitwadden.nl

Het ambassadeursprogramma is een gezamenlijk initiatief van meerdere betrokken partijen en wordt in opdracht van het ministerie van LNV ontwikkeld als onderdeel van Interreg project PROWAD LINK.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen