Faelin-dag ‘FAEST’ zondag bij BSV de Hoogte

Foto: via Stichting Faelin

Een rommelmarkt, leuke prijzen winnen bij de Tombola, een springkussen, ambachtelijke lekkernijen, de huldiging van Susan Flokstra en mascotte Groby van FC Groningen. Deze zondag is het Faelin-dag onder de noemer ‘FAEST’ bij Buurt – en Speeltuinvereniging De Hoogte (BSV) de Hoogte.

Deze dag zijn er tussen 10.30 uur en 17.00 uur verschillende activiteiten.

De datum 26 juni is niet zomaar een datum, maar heeft een bijzondere lading. Op deze dag, vier jaar geleden, kreeg de vijfjarige Faelin haar levensbedreigende aandoening. Faelin lijdt aan een een levensbedreigende genmutatie. Deze mutatie zorgt voor een storing in haar systeem waardoor ze een levensbedreigende vorm van epilepsie heeft, waarbij een reële kans bestaat dat ze overlijdt door een aanval.

Doordat allerlei verschillende factoren zo’n aanval kunnen uitlokken, leeft ze nu samen met haar ouders en zusje al jaren volledig in isolatie, een onleefbare situatie. Haar ouders hebben Faelins leven al tientallen keren moeten redden. Deze genmutatie is zo uniek is dat artsen in Nederland haar niet kunnen helpen.

In Amerika hebben wetenschappers een medicijn ontwikkeld dat ervoor zorgt dat gezonde genen de functie van het kapotte gen vervangen. Er is een trial gestart waarbij kinderen met hetzelfde ziektebeeld worden behandeld en Faelin is geselecteerd om mee te doen. Na de behandeling kan ze alles wat ze nu niet kan.

Daarom staat deze Faelin-dag volledig in het teken van donaties en een crowdfundingactie, want die behandeling in Amerika kost ontzettend veel geld en het gezin moet dat zelf betalen.

Faelin-dag

Op deze Faelin-dag zijn er verschillende activiteiten. Zo is er een rommelmarkt met onder andere de verkoop van LP’s, speelgoed, (kinder)kleding en zwangerschapspullen en zijn er ambachtelijk lekkernijen, zoals macarons en suikerspinnen. Kinderen kunnen springen op een groot springkussen, tattoos laten zetten, nagels lakken of zich laten schminken.

Ook is er een tombola, waar ontzettend leuke prijzen te winnen zijn. Karin, de moeder van Faelin en de oma van Faelin zijn donderdag de hele dag op pad geweest naar winkelcentrum Paddepoel, het Overwinningsplein en de Karwei aan de Peizerweg. Allerlei leuke prijzen zijn gedoneerd door veel winkeliers en ondernemers.

Een greep uit de vele gedoneerde prijzen zijn onder andere een shirt van FC Groningen, kaartjes voor Donar, een wellnessbon voor Bad Nieuweschans, allerlei bonnen van verschillende eetgelegenheden, een lunch bij Bakker Bart, spulletjes om buiten te spelen, speelgoed voor kinderen, boodschappenpakkettten van de Jumbo, een pakket van Marne Mosterd, bloemen van tuincentrum Doff Eltariek uit Uithuizen, boodschappenpakketten van de Jumbo en nog zoveel meer. “Het was een groot succes”, vertelt Karin.

Bijzondere huldiging

Deze heeft ook de bijzondere huldiging van tante Suus. Susan Flokstra, de tante van Faelin fietste in de afgelopen twee weken 1400 kilometer door Nederland om geld in te zamelen voor Stichting Faelin. Deze zondag wordt ze gehuldigd door een speciaal iemand… Komen jullie ook?

De volledige opbrengst van deze dag gaat naar Faelin haar levensreddende behandeling in Amerika.

Crowdfundingsactie / Stichting Faelin

Faelin-dag is onderdeel van een bredere crowdfundingactie van stichting Faelin. Doel van de actie is 500.000 euro in te zamelen. Iedereen die wil bijdragen, maar niet naar de Faelin-dag kan komen, kan doneren via www.geef.nl/nl/actie/faelins-reis/donateurs. Ieder bedrag is meer dan welkom.

Locatie: BSV de Hoogte, Borgwal 88 in Groningen

Kijk voor meer informatie: Stichting Faelin – Faelin’s reis

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen