Inschrijving voor nieuwe en bestaande cursussen gestart bij VRIJDAG

Foto: VRIJDAG

Na de zomer starten 19 nieuwe cursussen en groot aantal bestaande cursussen. De inschrijving voor de cursussen die na de zomervakantie beginnen is geopend.

Iedereen, jong en oud, kan kunst maken bij VRIJDAG. Met of zonder ervaring kan iedere Groninger direct beginnen met muziekles, een theatercursus of workshop beeldende kunst.

Nieuwe cursussen

In het aanbod van VRIJDAG zijn cursussen van 8 tot 33 weken en ook korte, intensieve workshops. Een groot aantal cursussen worden vanwege de grote belangstelling na de zomervakantie opnieuw aangeboden en er zijn 19 nieuwe programma’s toegevoegd aan het aanbod.

Muziek

  • Voor kinderen van 7 tot 11 jaar starten er 8-weekse introductiecursussen voor harp, piano, viool, gitaar, componeren en produceren van elektronische muziek. Het instrument krijgt men in bruikleen om thuis te kunnen oefenen.
  • Songwriting gevorderden is voor ieder die een stapel ideeën heeft maar het niet afkrijgt of toe is aan feedback en nieuwe inspiratie.
  • Er start een gloednieuw klarinetensemble, deelnemers mogen zelf suggesties aandragen voor het repertoire.
  • In de introductiecursus productie/mixen/studiotechniek leren jongeren en volwassenen de basisprincipes van het produceren en mixen van elektronische muziek.

Theater

Na de zomer start een theatergroep speciaal voor jongeren met autisme: Oog voor detail. In de cursus Van tekst naar vloer schrijven de cursisten zelf theaterteksten die ze daarna ook theatraal gaan maken. Deelnemers aan Voorstelling maken krijgen een budget, een regisseur en een scenograaf tot hun beschikking en gaan in 8 weken vanuit het grote niets een voorstelling spelen voor publiek.

Beeldende kunst

De Engelstalige cursus e-textiles opent de wereld waarin technologie en textiel gecombineerd worden. In de cursus (zeef)drukken op textiel kun je helemaal los met het maken van je eigen prints en patronen. In de teken- en schildercursus Zoom in, zoom out wordt vanuit een detail van een meegebrachte foto een eigen creatie gemaakt. Bij Moulage en draperen wordt een goedwerkend patroon gemaakt.

Ontwerpen in hout: nieuw leven start bij een waardevol object van de cursist. Dit erfstuk, kringloopvondst of bijvoorbeeld souvenir krijgt nieuw leven in combinatie met een eigen ontwerp in hout. Modelleren in gips opent deuren om creaties van keramiek te reproduceren.

Geïnteresseerden kunnen nu de specialistische technieken leren van sieraden ontwerpen en maken van porselein- en zilverklei. Topfotograaf Reyer Boxem leert in de fotografiecursus Basisbeginselen van het kijken de kunst van een verhaal te vertellen in één beeld. Tijdens de cursus Fotobewerking in Photoshop leer je stap voor stap Photoshop verkennen.

Alle docenten bij VRIJDAG zijn zowel kunstenaar (musicus, theatermaker, beeldend kunstenaar) als docent.

Inschrijving

Inschrijven voor een cursus bij VRIJDAG kan via bijvrijdag.nl. Vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek, alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers. Voor kinderen, jongeren én volwassenen met een Stadjerspas wordt het lesgeld tot max 450 euro vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur of het Volwassenfonds. Studenten (t/m 27 jaar) krijgen 10 procent korting.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen