Dag van de Bouw: Kijken bij werkzaamheden aan weg en spoor

Foto: De Redactie

Zaterdag 18 juni is de landelijke Dag van de Bouw. Op deze dag is te zien wat er allemaal achter de bouwhekken van de mooiste bouw- en infraprojecten gebeurt. Het jaarlijkse evenement wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd.

Ook de bouwprojecten Aanpak Ring Zuid en Groningen Spoorzone doen mee en stellen hun bouwlocatie open voor publiek. Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van deze grote klussen in Groningen.

Aanpak Ring Zuid

Aanpak Ring Zuid stelt van 10.00 tot 16.00 uur hun informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid open. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over het project en de maquette bekijken. Kinderen mogen schatgraven in een grote zandberg en op de foto in een kraan- of vrachtwagen. Ze kunnen ook zelf iets bouwen.

Daarnaast is er een fiets- of wandelroute over de bouwplaatsen en langs uitkijkpunten. Bezoekers krijgen een routekaart mee waarmee je de route op eigen gelegenheid en in je eigen tempo kunt lopen of fietsen. Op de route staan medewerkers die vragen kunnen beantwoorden over het werk.

Kijk voor meer informatie over de activiteiten op: van Aanpak Ring Zuid lees je op de website van het project.

Groningen Spoorzone

Het project Groningen Spoorzone stelt zaterdag het bouwterrein aan de zuidzijde van station Groningen open voor publiek. Bezoekers zijn welkom van 10.00 tot 16.00 uur.

Op het terrein zijn diverse machines te zien die worden gebruikt in de wegen- en spoorbouw. Ook zijn er voldoende medewerkers aanwezig die uitleg kunnen geven over de bouw van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Tot slot zijn er leuke activiteiten voor kinderen.

Kijk hier voor meer informatie over de activiteiten van Groningen Spoorzone.

In zowel de stad als in de provincie zijn ook andere verschillende bouwprojecten geopend. Kijk voor meer informatie en alle deelnemende bouwprojecten op dagvandebouw.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen