Hacking Health in het UMCG in Groningen

Foto: De Redactie

In het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wordt van 20 tot en met 22 mei ‘Hacking Health’ gehouden. In drie dagen tijd de gezondheidszorg verbeteren? Dat is Hacking Health!

Patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, programmeurs en creatieven komen in het UMCG bij elkaar om innovatieve oplossingen te vinden voor problemen in de zorg. Iedereen die een idee heeft kan tijdens Hacking Health samen met een interdisciplinair team aan een oplossing werken. Iedereen met een passie voor zorg en/of gezondheid is welkom om deel te nemen.

Tijdens het weekend krijgen zorgverleners, patiënten en andere deelnemers een podium voor hun ideeën en problemen, meldt het UMCG. Vervolgens gaan zij in teams, bestaande uit zorgverleners, patiënten, programmeurs, ontwerpers en ondernemers in tweeëneenhalve dag een oplossing hiervoor bedenken en uitwerken.

De teams presenteren aan het einde van het weekend het resultaat. De winnaars worden door een multidisciplinaire en deskundige jury gekozen. Ook de patiënt is vertegenwoordigd in de jury.

Naast ondersteuning om hun idee verder uit te werken krijgen de winnaars op meerdere podia van Start Up Fest Europe de mogelijkheid om hun idee te presenteren.

Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van Hacking Health.

Dutch Hacking Health

Dutch Hacking Health is een initiatief van vier Nederlandse universitaire medische centra (LUMC, MUMC+, UMCG, Radboudumc) en één technische universiteit (TU Delft). Op meerdere plaatsen in Nederland (Groningen, Leiden, Maastricht en Nijmegen) worden innovatieve oplossingen bedacht voor zorg en gezondheid.

Het format ‘Hacking Health’ bestaat sinds 2012 en is ontstaan in Canada. Wereldwijd worden onder die naam evenementen voor de gezondheidszorg georganiseerd waarin in korte tijd innovatieve oplossingen worden bedacht voor gezondheidsproblemen.

Bij insiders staan deze evenementen ook wel bekend als ‘hackathons’. Bijzonder is dat patiënten nadrukkelijk een actieve rol spelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen