Inloopspreekuur bij GGD voor reisvaccinaties

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Grook Da Oger

GGD Groningen houdt vanaf dinsdag 24 mei tot en met dinsdag 12 juli elke dinsdagmiddag een inloopspreekuur voor reizigers. Bezoekers kunnen dan zonder afspraak vaccinaties en gezondheidsadvies krijgen zodat ze met de juiste bescherming op vakantie gaan.

Het spreekuur vindt op dinsdagen plaats van 13.30 uur tot 15.00 uur aan het Hanzeplein 120 in Groningen, meldt GGD Groningen.

Het spreekuur is met name bedoeld voor mensen die naar Kroatië (of buurlanden), Marokko of Turkije gaan. Ook personen die last minute een verre reis gaan maken, kunnen er terecht.

Onbeschermd

GGD Groningen organiseert het inloopspreekuur omdat veel mensen onvoldoende beschermd op vakantie gaan. Zij weten vaak niet dat voor sommige bestemmingen in Europa ook vaccinaties worden aanbevolen.

In deze landen kunnen reizigers namelijk ook hepatitis A (geelzucht), difterie, tetanus en polio oplopen. Een infectie ontstaat vaak ongemerkt via voedsel en drinkwater.

Ook denken reizigers dat vaccineren kort voor vertrek of voor een korte reis niet zinvol is. Veel vaccinaties kunnen echter één dag voor vertrek nog gegeven worden.

Reisadvies

Tijdens de inloopspreekuren kunnen reizigers bij GGD Groningen terecht voor deskundig advies, aanbevolen en verplichte inentingen. Deze zijn actueel en afgestemd op de bestemming en de persoonlijke situatie van de reiziger.

Kinderen

Vanwege langere wachttijden tijdens een inloopspreekuur adviseert GGD Groningen ouders met kinderen onder de 12 jaar én personen met gezondheidsklachten wél een afspraak te maken, online of telefonisch.

Voor meer informatie: www.GGD.Groningen.nl/reisvaccinaties

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen