Alfa-college organiseert festival ‘Energize Your Future’ donderdag

Foto: Alfa-college

Het Alfa-college organiseert aanstaande donderdag het festival Energize Your Future op het Suikerterrein. Dit evenement staat in het teken van energietransitie, duurzaamheid, klimaatadaptie en digitalisering.

Studenten en docenten van het Alfa-college laten zien aan welke innovaties zij samen met bedrijven zoals New Energy Coalition, Grunneger Power en WarmteStad werken. Van een waterstofboot tot interdisciplinaire projecten.

Programma

BOL-studenten van het Alfa-college kunnen tussen 13.00 en 15.30 uur workshops volgen waarin zij onder andere een pubquiz doen over energie, aan de slag gaan met Lego en een balletje trappen in een elektrische pannakooi.

Om 15.30 uur start het plenaire programma met onder andere keynotespreker Nienke Homan, CEO van Impact Hydrogen.

Het festivalterrein is verdeeld in zeven paviljoens waar bezoekers bijvoorbeeld een kijkje kunnen nemen bij circulair en duurzaam bouwen, creatieve maakindustrie en Vitaliteitscampus.

Het festival Energize Your Future by Alfa-college markeert het einde van Fieldlab Practice. Fieldlab Practice is een onderwijsvernieuwingsprogramma van het Alfa-college, samen met de bouw- en installatiebranche in Groningen, regionale onderwijsinstellingen en overheden.

Geert Berghuis, programmamanager Fieldlab Practice: “Ik ben trots op de onderwijsvernieuwingen en het maakt duidelijk hoe we naar de toekomst kijken. Op het festival kunnen bedrijven, studenten en docenten met elkaar in gesprek gaan over toekomstige banen, stages en onderwijsprojecten.”

Aanmelden

Geïnteresseerden voor dit festival, op donderdag 9 juni van 13.00 uur tot 18.00 uur, kunnen zich aanmelden via alfa-college.nl/eyf.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen