Gemeenteraad: “Veilig uitgaan in Groningen, het wordt de hoogste tijd”

Foto: via Stadspartij 100% voor Groningen

De twaalf fracties van de gemeenteraad Groningen dienen woensdag een motie “Veilig Uitgaan in Groningen” in tijdens de gemeenteraadsvergadering. De gemeenteraad wil een structureel plan en oplossing om de intimidatie in het uitgaansleven tegen te gaan.

“De laatste periode horen we verhalen en lezen we in de media dat het wel lijkt of het uitgaan in Groningen steeds onveiliger wordt”, aldus de fracties. Vrouwen, LHBTIQ’ers en ook mannen worden lastiggevallen door middel van onder andere intimidatie, seksueel getinte opmerkingen en (seksueel) geweld in het uitgaansleven in de gemeente Groningen.

“Wij vinden dat iedereen recht heeft op een veilige omgeving om op stap te gaan. Daarom roepen bovenstaande fracties het college op om met verschillende organisaties die betrokken zijn, denk aan GGD, Sense, KHN en Nachtraad, in gesprek te gaan. Er moet eindelijk een structureel plan én een oplossing komen om (seksuele) intimidatie in het uitgaansleven tegen te gaan. Het wordt de hoogste tijd.”, aldus Yaneth Menger, raadslid Stadspartij 100% voor Groningen.

Els van der Weele van de Partij van de Arbeid vult aan: “De samenwerking van de gemeente met deze organisaties en horeca is cruciaal om de Groninger nacht veiliger te maken voor iedereen. Denk aan trainingen voor horecapersoneel om nog beter om te kunnen gaan met situaties van seksuele intimidatie. Maar ook aan de actie “Vraag naar Angela”, waarmee je aan de bar kunt vragen om hulp wanneer je je onveilig voelt”.

(Bron: ingezonden bericht)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen