Marne Mosterd roept Franse Mosterdsaus terug uit PLUS-supermarkten vanwege allergenen

Bewerkt Redactie
Bewerkt Redactie
Foto: Marne Mosterd

Fabrikant Marne uit Groningen haalt PLUS supermarkten alle Franse Mosterdsaus van Marne Mosterd terug, die zijn geleverd aan de PLUS-supermarkten. Door een productiefout kan het product allergenen bevatten die niet op het etiket zijn vermeld, aldus het bedrijf. k in de verpakking Marne Honing Mosterdsaus in zitten.

Door de fout bevat het product de allergenen melk, soja en tarwe (gluten), terwijl dit niet op de verpakking vermeld staat. Mensen met een allergie daarvoor worden dringend verzocht het product niet te eten.

Het product kan teruggebracht worden naar de winkel of op te sturen naar het bedrijf. Klanten die het product bij de Plus hebben gekocht, krijgen het aankoopbedrag terug.

Het gaat volgens Marne en Plus alleen om Marne Franse mosterdsaus met streepjescode 8710638001349 en een houdbaarheidsdatum tot 12-2022. Marne Mosterd heeft melding gemaakt bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWa).

Het bedrijf benadrukt dat de overige producten niet zijn beïnvloed door dit probleem en gewoon geschikt zijn voor consumptie. “Marne Mosterd biedt verontschuldigingen aan voor het ongemak”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen