Geen zomers weer op Hemelvaartsdag en tijdens lang weekend

Foto: De Redactie

Het is op Hemelvaartsdag, donderdag en het voor vele mensen lange weekend geen zomers weer. Overdag is het op de meeste plaatsen droog met met een mix van zon en stapelwolken, aldus Weeronline.nl.

In de loop van de avond kan vooral in het noorden af en toe regen vallen. De temperaturen verschillen van maximaal 16 graden op de Waddeneilanden, in het westen 18 of 19 graden tot ruim 20 graden in het zuiden van het land. Langs de kust kan het krachtig waaien, met windkracht 5.

Vrijdag is een frisse dag met temperaturen van 15 graden langs de noordkust tot 19 graden in het zuiden. Er is kans op enkele buien, maar de zon laat zich ook af en toe zien.

Weekendweer

In het weekend wordt het nog frisser. Het is wisselvallig met zon, wolken en buien. Zaterdag wordt het in het noorden al niet warmer dan 14 graden en 17 graden in het zuiden, maar zondag is het nog kouder met van noord naar zuid 13 tot 16 graden. Voor eind mei zijn de temperaturen normaal van 17 tot 21 graden.

Volgende week is de verwachting dat de temperatuur stijgen naar deze normale waarden voor de tijd van het jaar. Het blijft wel wisselvallig, maar de zon is ook regelmatig te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen