SOG wint verkiezingen Universiteitsraad

Foto: Jan Buurma

Studenten Organisatie Groningen, SOG, heeft de verkiezingen voor de Universiteitsraad gewonnen. Dat meldt de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op haar website.

De SOG heeft er twee zetels bijgekregen en gaat van vier naar zes zetels, waarmee de partij de winnaar is. Grote verliezer is de Doughnut Party. Deze partij had één zetel maar verliest deze. Lijst Calimero verliest één zetel en komt op vier. De Vrije Student behoudt haar twee zetels.

Opkomst

Slechts 20,6 procent van de studenten bracht een stem uit. Het opkomstpercentage is lager dan vorig jaar, toen 24,6 procent een stem uitbracht. “Met zo’n lage opkomst is het de vraag of alle studenten wel vertegenwoordigd worden”, liet rector magnificus Cisca Wijmenga weten vlak voor de uitslag.

Universiteitsraad

De Universiteitsraad, U-raad, behartigt de belangen van alle medewerkers en studenten richting het College van Bestuur van de universiteit. De U-raad bestaat uit vierentwintig leden, twaalf gekozen, uit en door de studenten en twaalf leden om het andere jaar uit en door personeel.

De volledige uitslag is hier te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen