Geen treinen tussen Groningen en Eemshaven vanaf dinsdag

Foto: Jan Buurma

Tussen Groningen en de Eemshaven rijden vanaf dinsdag tot en met zondag 29 mei geen treinen. Dit komt vanwege werkzaamheden aan de onderdoorgang bij Winsum. Arriva zet bussen in.

Gevolgen voor de treinreis

Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd tot 45 minuten. Ook kunnen bestaande aansluitingen niet gegarandeerd worden en is he tniet mogelijk om de fiets mee te nemen.

Zondag 29 mei rijden ook geen treinen tussen Groningen-Zuidhorn, Delfzijl en het Europapark. In de week van 24 tot en met 29 mei vinden verschillende grote werkzaamheden plaats voor het project Groningen Spoorzone. Vanwege deze werkzaamheden kunnen er op zondag 29 mei geen treinen rijden van en naar station Groningen. Daardoor rijden er deze dag bussen tussen Groningen en Europapark, Groningen en Zuidhorn en Groningen en Delfzijl.

In deze zes dagen verhuizen de huidige sporen 7 en 8 op station Groningen naar het nieuwe spoordek aan de zuidzijde. Verder wordt het monumentale seinhuis verplaatst naar een tijdelijke locatie op het perron zodat er ruimte ontstaat voor de noordelijke bouwkuip van de ondergrondse voetgangerspassage, fietstunnel en fietsenstalling. Ook bouwt de aannemer een hulpbrug tussen het zuidelijke en noordelijke bouwterrein.

Geldig vervoerbewijs en reis plannen

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Reizigers moeten in- en uitchecken bij de eigen vervoerder, ook op zondag 29 mei. Reizigers van Assen naar Groningen checken uit op het eindstation Groningen bij NS. Reizigers van Winschoten naar Groningen checken uit op het eindstation Groningen bij Arriva.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen