BAZES: Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen in Noorderplantsoen in Groningen

Foto: De Redactie

BAZES of te wel Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen houdt woensdag 11 mei de jaarlijkse benefietactie voor het goede doel in het Noorderplantsoen in Groningen.

Jaarlijks organiseert BAZES acties waarbij de opbrengsten gedoneerd worden aan goed doel, dat te maken heeft met de stad Groningen.

Groningen Geeft Thuis

Het goede doel voor dit jaar is ‘Groningen Geeft Thuis‘.

‘Groningen Geeft Thuis’ is een vrouwenopvang in Groningen en maakt onderdeel uit van de stichting Het Kopland. Het Kopland helpt mensen met verschillende problemen om een veilige, eigen plek te vinden, zoals onder andere voor slachtoffers van huiselijk geweld.

De vrouwenopvang verhuist in 2017 van het centrum naar de Oosterparkwijk in Groningen. Hier is meer ruimte om dat vernieuwde leven op te bouwen. Het nieuwe pand is al gerealiseerd, maar voor de inrichting is nog hard hulp nodig. Voor meer informatie op: www.groningengeeftthuis.nl

BAZES is een samenwerkingsproject van 7 Groninger studentenverenigingen. Ieder jaar slaan zij de handen ineen om zich in te zetten voor een goed doel én voor de stad Groningen.

Dagprogramma en avondprogramma:

’s Middags van 13.00 uur tot 16.00 uur wordt een kinderfestival georganiseerd, dat plaatsvindt in het Noorderplantsoen. Op dit festival zullen allerlei dingen voor de kinderen te doen zijn, van spelletjes tot schmink tot je eigen smoothie maken.

Aansluitend is er bij Studentenvereniging Navigators een diner met genodigden, onder wie wethouders en het bestuur van de RUG en de Hanzehogeschool. Ook wordt dan de ‘Stadjer van het jaar’ bekend gemaakt. Dit is iemand die iets bijzonders toevoegt of bijdraagt aan de stad en het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

De avond bestaat uit een kroegentocht om 22.00 uur waarbij de 7 verenigingen hun deuren openen. De comsumptieprijzen zijn verhoogd om geld op te halen voor stichting ‘Groningen Geeft Thuis‘.

De 7 studentenverenigingen zijn R.K.S.V. Albertus Magnus, G.S.C. Vindicat atque Polit, F.F.J Bernlef, Cleopatra A.S.G., A.S.V. Dizkartes, Navigators S.G. en Unitas S.G.

Voor meer informatie: www.BAZES.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen