Groningse talenten gezocht op gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap

Talentenexpo City of Talent
Talentenexpo City of Talent
Foto: Marketing Groningen

City of Talent is op zoek naar talenten uit Groningen op het gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap. De talenten strijden voor de winst van de ‘Gouden Like’ en een mini-expositieruimte in het Groninger Museum.

De talenten kunnen in de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo laten zien waarin zij uitblinken. Via hun eigen social media kanalen kan campagne gevoerd worden voor de meeste ‘likes’ op de website. Zowel een ‘Gouden Like’ aan de winnaar als een ‘Zilveren Like’ aan de winnaar van de tweede prijs wordt dit jaar opnieuw uitgereikt.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni 2016.

Mini-expositieruimte

In de weken voorafgaand aan De Nacht van Kunst & Wetenschap is een aantal talenten ook zichtbaar in de stad. Grote lichtgevende kubussen op diverse locaties zoals de Herestraat en het Academiegebouw laten het werk zien van drie Groningse talenten.

Deze talenten maken deel uit van de programmering van De Nacht van Kunst & Wetenschap. Bekijk hier alle locaties en data voor de mini-expositie.

Talenten

  • Jorrit Sinke heeft het magnetische veld om ons heen zichtbaar gemaakt met een muzikale compositie van kloppende harten in een 3D-constructie waar je als bezoeker doorheen kunt lopen.
  • Ruben Verwaal promoveerde op de chemie van lichaamssappen. Hij wil met zijn onderzoek het publiek laten nadenken over hun eigen lichaam.
  • Prof. Dr. Sophia de Rooij ontwikkelde een online interactieve videogame ‘delirium experience’ met als doel zorgverleners te leren hoe ze delirante patiënten beter kunnen herkennen en behandelen, maar ook direct de effecten van betere zorg te ervaren.

Aanmelden

Talenten kunnen zich aanmelden op maandag 9 mei 2016 (vanaf 12 uur) tot woensdag 1 juni 2016 (12 uur) via www.cityoftalent.nl/expo.

Tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni worden de prijzen uitgereikt.
De talentenexpositie is onderdeel van de campagne ‘Groningen, City of Talent’ van het Akkoord van Groningen, een samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en gemeente Groningen.

Onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’ wordt Groningen gepositioneerd als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. Met deze expositieruimte biedt het Akkoord van Groningen Groningse talenten een platform waarop ze gemakkelijk hun talent kunnen delen met de rest van de wereld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen