Zuidelijke ringweg vanaf knooppunt Euvelgunne tot afrit Westerbroek dit weekend dicht

Foto: De Redactie

De zuidelijke ringweg is dit weekend dicht vanaf knooppunt Euvelgunne naar de aansluiting Westerbroek. Op het ‘Euvelgunnetrace’ wordt dan begonnen met het plaatsen van nieuwe lichtmasten en portalen, meldt Aanpak Ring Zuid. In de andere rijrichting is de weg wel open.

De afsluiting begint zaterdagochtend 14 mei om 6.00 uur en duurt tot en met maandagochtend 16 mei 6.00 uur. Verkeer richting Hoogezand wordt omgeleid via de Europaweg – de ‘oude A7’ – langs de Euroborg. In het Hemelvaartweekend, van woensdagavond 25 mei (22.00 uur) tot maandagochtend 30 mei (06.00 uur) is dezelfde afsluiting nog een keer.

Langs de hele weg komen nieuwe lichtmasten. Tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne werden eind april al nieuwe lichtmasten geplaatst en nu worden deze lichtmasten ook geplaatst op het stuk weg vanaf Euvelgunne naar Hoogezand. Dit weggedeelte werd in 2009 aangelegd en staat ook wel bekend als het Euvelgunnetracé.

Ook de bekabeling wordt vervangen. Verder brengen we nieuwe portalen aan, waarvoor ook de fundering gemaakt moet worden en de heipalen ingetrild. maken en heipalen intrillen.

Afsluitingen autoverkeer

Het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand wordt dit weekend omgeleid via afrit 38 (Groningen-Zuidoost) en de Europaweg. Bij aansluiting Westerbroek kun je de A7 op. Het verkeer vanaf de oostelijke ringweg richting Hoogezand wordt omgeleid via de Rijksweg en het Damsterdiep naar de Europaweg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen