Zon en zomers weer op komst

Foto: Archief De Redactie

Het weer dit weekend neigt richting de zomer. Met temperaturen tussen de 20 en 28 graden verlopen de middagen volgens Weeronline vrij warm. Op de Wadden en langs het strand is het zaterdag iets minder warm.

Zondag is er naast de zon ook sluierbewolking. Zaterdag wordt een zonovergoten dag, waarbij de temperatuur snel stijgt naar 20 tot 25 graden. Er staat een zwakke tot matige wind. De zonkracht is dezer dagen kracht 5 of 6. Dat wil zeggen dat je binnen 20 minuten kunt verbranden en het advies is dan ook je goed in te smeren.

Op zondag wordt het helemaal zomers warm door een naar zuidoosten draaiende wind. De temparatuur komt uit op een maxima van 25 tot 28 graden. Wel zijn er hoge sluierbewolking te zien en neeemt in de loop van de dag de kans op een regen- of onweersbui toe.

Na het weekend blijft het aanhoudend warm. De zon schijnt regelmatig alleen op maandag kan landinwaarts stevige regen- of onweersbuien voorkomen. Met maxima van 20 tot 25 graden is het nog steeds vrij warm voor half mei.

De dagen daarna is het licht veranderlijk. De zon schijnt elke dag geregeld en soms trekken wolken voorbij. Ook blijft het grotendeels droog. Af en toe is een bui mogelijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen