Brailleweg, vrijdag, zaterdag en zondag dicht voor alle verkeer

Foto: Jan Buurma

De Brailleweg is vanaf deze vrijdag, zaterdag en zondag afgesloten voor alle verkeer. Een omleiding geldt voor verkeer vanuit en naar het centrum, meldt Aanpak Ring Zuid.

Vanwege de sloop van de Julianabrug moet het verkeer op de Brailleweg, die hieronder door loopt, een stukje opschuiven naar het oosten. De weg onder het viaduct wordt daarom verbreed.

De Brailleweg is de verbinding tussen de A28 en het Emmaviaduct. Op deze weg zijn eerder al de nieuwe A28-oprit richting Assen en de A28-afrit Centrum aangesloten. De weg loopt onder de oude Julianabrug door. Nu het tijdelijke Julianaplein in gebruik is genomen, kan de oude Julianabrug worden gesloopt. Omdat het belangrijk is dat tijdens de sloop het verkeer op de Brailleweg zo veel mogelijk doorgang kan vinden, wordt de Brailleweg iets verbreed, zodat het verkeer richting het oosten kan opschuiven.

Werkzaamheden

Vrijdag, zaterdag en zondag wordt onder de Julianabrug het asfalt verwijderd, damwanden weggebrand, een puinbaan aanbrengen en vervolgens het asfalteren. Omwonenden kunnen hiervan geluidsoverlast ondervinden. Ook worden glaspanelen geplaatst op het nieuwe viaduct bij de Brailleweg.

Omleiding autoverkeer

De Brailleweg is afgesloten voor alle verkeer sinds vrijdagochtend 13 mei 7.00 uur tot maandagochtend 16 mei 6.00 uur. Hierdoor zijn ook de A28-afrit Groningen-Centrum en de A28-oprit richting Assen dicht.

Automobilisten die vanaf de A28 richting het centrum van Groningen willen, worden omgeleid via het Julianaplein en afrit 37 Groningen-Helpman (Hereweg). Het verkeer vanuit het centrum en het station richting de A28 wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en toerit 39 vanaf de Laan Corpus den Hoorn.

Tegelijk met de Brailleweg wordt ook een deel van het Emmaviaduct in beide richtingen afgesloten. Verkeer vanaf de Stationsweg/Emmasingel kan nog wel over het Emmaviaduct naar de Parkweg rijden, maar andersom is niet mogelijk.

Omleiding fietsers

Fietsers en voetgangers kunnen vrijdag, zaterdag en zondag gebruik maken van de onderdoorgang aan de andere kant van het Noord-Willemskanaal, langs roeivereniging Gyas.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen