Sloop Julianabrug begint vanaf 13 mei; Muntingbrug dicht tot voorjaar 2023

Foto: De Redactie

Op vrijdag 13 mei start de sloop van de oude Julianabrug over het Noord-Willemskanaal. Vanwege de veiligheid is tijdens de werkzaamheden aan de Julianabrug de naastgelegen Muntingbrug afgesloten tot het voorjaar van 2023.

Fietsers kunnen het kanaal oversteken bij de Parkbrug of de Van Iddekingebrug. Komende week wordt het beweegbare gedeelte van de Julianabrug verwijderd. Dan is ook de fietsonderdoorgang bij roeivereniging Gyas dicht. Tijdens het verwijderen van het beweegbare gedeelte van de Julianabrug en de sloopwerkzaamheden direct daarna is het niet veilig voor roeiers om onder de brug door te gaan. Tussen 16 mei en 4 juni is het daarom niet mogelijk onder de oude Julianabrug door te roeien.

Nu het tijdelijke Julianaplein in gebruik is, wordt begonnen met de sloop van deze brug. In de toekomst komt hier een vaste brug over het kanaal. Dan kan het autoverkeer op deze drukke plek niet meer verrast worden door een openstaande brug.

Het autoverkeer rijdt over de vaste Julianabrug, die een stuk hoger ligt dan nu. Voor fietsers en voetgangers blijft de Muntingbrug bestaan. In de eindsituatie blijft de fietsbrug bestaan. Tijdens deze periode wordt het dek van de fietsbrug hersteld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen