Bewoners overhandigen eerste verwijderde gladde klinker Zandsteenlaan aan wethouder

Foto: SP Groningen

Buurtbewoners overhandigen woensdagmiddag de eerst verwijderde gladde klinker overhandigen aan wethouder Chakor. Bij regen en kou zijn de stoepen en pleintjes aan de Zandsteenlaan spekglad. De buurtbewoners uit Vinkhuizen zijn de gevaarlijke situaties zat en willen dat de gemeente snel actie onderneemt.

Om het goede voorbeeld te geven hebben zij alvast de eerste klinker uit de stoep gehaald om aan de wethouder te kunnen overhandigen. Ook hebben de bewoners op een groot bord hun andere gezamenlijke wensen voor de buurt opgeschreven.

Buurtbewoner Fiona Sibers: “Er gebeuren regelmatig ongelukken bij ons op het plein.”

Volgens Sibers is de situatie onhoudbaar: “Ouderen durven niet meer naar buiten en sommige grootouders komen niet meer bij hun kleinkinderen op bezoek. Ook postbodes en andere bezorgers gaan bij ons voor de deur onderuit. De gemeente moet de gladde klinkers snel vervangen”.

Afgelopen vrijdag kwamen ruim 50 buurtbewoners bijeen in de Zandsteenlaan om de problemen in hun buurt te bespreken. Naast de gladde stenen is een speeltuintje ook hard aan vervanging toe. Ook moet het groenonderhoud in de buurt een stuk beter.

SP-raadslid Hans de Waard steunt de bewoners en stelt morgen mondelinge vragen tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad: “Wij willen van de wethouder weten wanneer er iets aan gedaan gaat worden. Ook is de SP van mening dat de bewoners een stem moeten krijgen in de inrichting van de Zandsteenlaan”. De Waard gaat verder: ”Als er voor het najaar ruwe stenen moeten komen, dan mag de wethouder wel opschieten.”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen